5 klassiska psykologiska tips som inte fungerar

5 klassiska psykologiska tips som inte fungerar

Innehåll

“När du slutar arbeta kommer din man att börja tjäna dubbelt så mycket,” och mycket mer …

Livet fortsätter som vanligt. Den består av problem och problem, samt lösningar på enkla vardagliga problem. I dessa ögonblick är det särskilt viktigt att få support och rätt råd från en specialist för att lösa alla problem och gå vidare..

Christina Gribova

Någon är generad över att prata om sina problem, och någon kan inte hitta en kompetent psykolog, så ibland måste du följa råd från Internet eller en blank tidskrift. Och tyvärr betyder det inte alls att följa detta råd kommer att gynna dig, eftersom rådgivarens professionella inriktning och erfarenhet är helt okänd.

Låt oss analysera de vanligaste tvivelaktiga tipsen.

”Tänk alltid positivt”

En ganska ny trend som uppträdde för inte så länge sedan som en livsregel. Vissa psykologer hävdar att allt som händer ska uppfattas med glädje och positivt och hitta positiva sidor även i det dåliga. Enligt denna tro kan du hantera livet med hjälp av tankens kraft..

Varför fungerar det inte?

Problemet med positivt tänkande är att det ursprungligen inte tar hänsyn till personens ursprungliga tillstånd. Således utlöses mekanismen för förnekelse och undertryckande av sådana känslor som ilska, förbittring, sorg, rädsla. Undertryck av dessa känslor och att vara i en konstgjord positiv förr eller senare leder till depression..

Du måste uppfatta livet och allt som händer med positiva och negativa känslor. Det är nödvändigt att förstå orsaken till att negativa uppträder och försöka reagera lugnare..

”Gå ut ur din komfortzon”

Denna fras hörs nu från varje strykjärn. Psykologer pratar om henne överallt och överallt. Komfortzonen är ditt psykologiska tillstånd där du känner dig lugn och fri från rädsla och stress. Håller med, det är ganska svårt att hoppa från ett bekant bekvämt liv till ett obekvämt och ovanligt.

Varför fungerar det inte?

En plötslig förändring i ditt vanliga tillstånd kan vara extremt negativt för dig. För hjärnan och kroppen kommer detta att bli en allvarlig stress som kan skjuta ut i form av ett kroppsligt och ibland psykiskt problem..

När barn lär sig att lära, lär de sig först bokstäver, läser sedan stavelser, när de lär sig simma, stänker de längs stranden och går först i djupet. Det är detsamma här. Du måste gradvis ändra din vana och vanor som har utvecklats genom åren. Du måste utöka din komfortzon, inte lämna den..

”Var perfekt / perfekt”

… Och din man kommer aldrig att lämna dig, och dina barn kommer att vara tacksamma för dig hela deras liv, din chef kommer definitivt att notera och uppmuntra detta. I livet, förutom svartvitt, finns det också nyanser. Den rådande uppfattningen att vi är skyldiga någon åt någon är en tung börda på våra axlar. Genom att tilldela oss själva och andra sociala roller och normer som alla måste följa för att allt i livet ska bli bra, förstör vi våra egna liv.

Varför fungerar det inte?

Ju mer perfekt och ideal vi vill bli, desto mer ställer vi krav och krav på oss själva och andra. Man måste komma ihåg att det inte finns några idealiska människor. Det finns ett missnöje med deras önskningar och samtidigt en känsla av bitterhet från ett liv som är långt ifrån idealiskt.

Acceptera människor för vem de är, märk inte vem som är skyldig vad vem och inte har höga förväntningar. Gör inte stora krav på dig själv, gör ibland något ofullständigt.

Alla problem är från din barndom

Föräldrar spelar en kolossal roll i bildandet och utvecklingen av ett barn. De flesta av våra komplex och klämmor kommer verkligen från barndomen. Men det är mycket oklokt att bara vägledas av detta i vuxenlivet. Fall förblir olösta, karaktär och dåliga vanor förblir också oförändrade, men mamma och pappa har skulden. Under denna beskrivning kan du locka absolut alla bakslag som uppstår i ditt liv..

Varför fungerar det inte?

Att skylla föräldrar hjälper inte till att lösa efterdyningarna av svåra barndomsupplevelser. Hämnd och förbittring från föräldrar i vuxenlivet kan få mer negativa konsekvenser än en svår barndom i sig.

Reflektera, reda ut dig själv, prata med dina föräldrar, vad var anledningen till denna inställning. Föräldrar gav dig vad de kunde och vad de undervisade. Håller med dig själv och avsluta det faktum att dina föräldrar är ansvariga för ditt öde.

”När du slutar arbeta kommer din man att tjäna dubbelt så mycket.”

Numera är tränningar av kvinnlighet och kvinnlig visdom mycket populära, där de säger att en kvinna inte skapades som draghäst utan för att inspirera en man. För vilken hon inte behöver arbeta alls, och hennes trogna, inspirerad av förändringarna i hans kvinna, kommer att börja extrahera dubbelt så mycket.

Varför fungerar det inte?

Dessa tips är mycket tveksamma för både kvinnor och män. Alla människor är helt olika och med sina egna karaktärer. Någon gillar att vara hemmafru, medan andra inte kan föreställa sig sitt liv utan arbete. Dessutom, efter detta råd, börjar en kvinna vara ekonomiskt beroende, med en skyldighet att hon först måste motivera honom. Och om en man inte uppfyller förväntningarna på dubbel lön uppstår ofta konflikter i familjen..

Kvinnor måste utvärdera sin förmåga realistiskt och bör inte ta en roll som ligger utanför hennes makt. Om du är bekväm och nära det som rekommenderas i kvinnoträning, och din man stöder detta, kan du säkert komma igång. Om du har många frågor och rädslor är det bättre att tänka flera gånger.