10 fraser som en man inte borde säga för att trösta honom

10 fraser som en man inte borde säga för att trösta honom

Innehåll

Psykologen berättade varför din partner inte hjälper sådana ord.

När något händer vill vi desperat muntra upp personen. Vi försöker uppriktigt stödja, men det visar sig att vi av vana slänger av fraser som har blivit tråkiga för alla. Ett slarvigt talat ord kan orsaka psykiskt trauma för en person..

1. Vänta

– Vi suddar ut den här frasen från att inte veta vad vi ska säga, – säger psykolog och personlig tillväxtcoach Anna Garsh. – På detta sätt försöker vi fylla den besvärliga pausen med medvetenhet. Och den som vi säger detta kan uppfatta dessa ord som ett hån! Det är bättre att visa att du är där och redo att hjälpa: ”Vänta! Jag är med dig!” Då har det redan terapeutiskt värde. Frågan uppstår också: har du någonsin trott att en man vill visa sin svaghet och inte spela Iron Felix? Många psykologer rekommenderar starkt att inte tysta (inte hålla kvar) din smärta utan att ge upp för känslor för att acceptera situationen och överleva. Annars kan det gå in i psykosomatika och sedan orsaka allvarlig sjukdom..

2. Oroa dig inte

En annan fras som kan vara dödlig om den sägs på sin plats. En person a priori i en svår situation kommer att oroa sig. Det här är normalt! I allmänhet är det bättre att ta bort dessa ord från ditt ordförråd innan de slår dig i ansiktet eller någon annanstans..

3. Jag visste det …

Om du varnade en person, och han fortfarande gjorde det på sitt sätt, så är det hans val. Du behöver inte utropa entusiastiskt och skryta med din rättfärdighet. Han mår redan dåligt nu. Tro mig, efter att ha fått den här negativa upplevelsen kommer samtalspartnern att analysera sina misstag själv. Detta är användbart.

4. Allt kommer att bli bra

Frasen är ledaren! Men det finns absolut ingen mening i detta uttalande. I det här fallet är det bättre för en person att påminna honom om hur han brukade hantera sina svårigheter framgångsrikt: ”Det brukade vara sämre, men du tog dig alltid ihop och vann.” Detta kommer att komplimangera honom, muntra upp honom och till och med bli en källa till motivation..

5. Titta på honom! Han klarade det …

Jämförelser är i allmänhet som en röd trasa för en tjur! Du devalverar bokstavligen mannen, hans styrka. I svåra tider är det få människor som är glada att höra om andra. Var och en, som de säger, har sin egen väg.

6. Ta det lugnt

Endast på en trång plats eller före en viktig händelse, om något gick fel, kan det sägas. Men då måste du hjälpa mannen att slappna av, ge känslor luft.

7. Om jag vore du …

Varför försöka sätta press på patienten och resonera, om bara om något redan hade hänt. Du måste förstå att det förflutna inte längre kan förändras. Därför finns det inget behov av att klaga förgäves, slösa nerver och tid. Om en person har gjort något bestämde han sig för det. Du känner fortfarande inte situationen bättre än din samtalspartner.

8. Jag förstår dig …

Till att börja med kan vi bara föreställa oss eller föreställa oss situationen. Men vi kommer aldrig att kunna förstå hur smärta reagerar hos en person. Varför ljuga? För ordets skull?

9. Glöm!

För att stänga av samtalspartnern av en sorglig anteckning säger vi ofta ”glöm det och fortsätt.” Det kommer definitivt att göra någon förbannad! Jag tycker att den här frasen är helt omänsklig..

10. Det är okej

Om en person börjar oroa sig betyder det att det som hände är av stort värde för honom. Dela denna smärta med honom och ta reda på hur du verkligen kan hjälpa.